Fałszywy zając

Skoro prawdziwe zające są pod ochroną, na stół wkracza ten fałszywy…

PICT1031 copy

Składniki:

mięso mielone (jakie niebądź :P)

podsmażona cebula

jajko surowe

bułka tarta

sól, pieprz, majeranek

oraz

kilka jajek gotowanych

Mięso przygotować jak na tradycyjne mielone; podłużną foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.

Przygotowane mięso podzielić na dwie części, pierwszą wyłożyć na dno foremki, na niej ułożyć ugotowane, obrane :P, jajka i przykryć druga częścią, wypełniając również wolne przestrzenie pomiędzy jajkami.

Upiec na złotobrązowy kolor, mniej więcej 30-40 minut w 200 stopniach.

Reklamy

2 komentarze

  1. Aga z zapiecka said,

    2009/11/17 @ 8:09 am

    Jakie piękne kolory, ta pieczeń taka różowa. Baaardzo smakowicie wygląda, mniam 🙂
    Fajnie, że już jesteś 🙂

    Pozdrawiam
    Aga

  2. tucha said,

    2009/11/19 @ 2:34 pm

    pieczeń różowa, bo to z prawdziwego wiejskiego miesa 😛


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: